2013/05/31

Dagen idag då.

Började med en tripp in till tippen. Komposten är tydligen överfull här hemma. Sedan blev det ett besök uppe på maxi. Hemma igen inom 2 timmar. Barnen sov ett bra tag och vi drack kaffe och gäspade ikapp.

Fredagarna hos oss är upplagda som så att vi turas om att fixa mat/efterrätt/snacks/film för kvällen. Ikväll var min kväll. Så det blev damdaram..! Grillat (4:e gången denna vecka). Och till efterrätt blev det superenkel jordgubbstårta. Ruggigt god är den med. Gör bara såhär.

Ett paket färdiga marängbottnar.
3 dl vispgrädde (man kan ha mer om man vill, eller mindre om man vill det)
1 liter jordgubbar.

Marängbotten + grädde + skivade jordgubbar. Sedan marängbotten + grädde + hela jordgubbar.
Ät omgående. Marängen typ smälter annars. Så den ska läggas ihop och sedan direkt fram på bordet. Kaffe till är att rekommendera. Ja, jag vet att kaffe och jordgubbar smakar vidrigt. Men i detta läge så gör det faktiskt inte det. Tvärtom. Tvärgott!

 
Nu blir det soffhäng med mer kaffe. Undra vem som somnar först av oss här hemma?

2013/05/30

En stund för mig själv.


Jag, kaffe, Vaio, och cany crush. Japp lagom skönt på altanen just nu.

Spring i vattenspridaren och pannkakor till kvällsmat.

Sådär, ett barn i säng snart dags för nästa! Vilken härlig dag det varit. Vädret har varit kanon och vi har kunnat vara ute i massor. Kanske att man lyckats få lite färg på sin bleka kropp också. Känns inte som att jag bränt mig iaf. Synd. Då hade jag vetat att jag blivit träffad av solens strålar. Jaja. Hoppas på fint väder imorgon med.
 
Nu en kopp kaffe eller två. Sedan blir det soffhäng ikväll. Trädgårdslanden får vänta.
 



Kornelia testar något nytt.

 
Woho! Fick med henne ut UTAN sina rosa gummistövlar idag. Visst, lite gråt i hallen. Men det gick. :) Tokungen älskar ju sina rosa gummistövlar och vill absolut INTE ha något annat på fötterna. Men idag så. :)
 
 




2013/05/29

Läderbröllop!

Idag är det 3 år sedan vi svarade JA i kyrkan. Tiden har gått otroligt fort sedan dess. Hus, 2 barn och många lyckliga stunder. Nu är det bara resten av livet kvar! Älskar dig Marcus.


2013/05/28

Lekparkshäng med Tom & Jerry.

Märks att "15-timmarsbarnen" är på förskola idag. För vi var helt ensamma på lekplatsen. Men vad gjorde det.






2013/05/27

Rabarberpaj med smak av kardemumma.

Då har vi smaskat i oss pajen. Smakade minst lika gott som förväntat. Sitter och väntar på mer kaffe och tittar mellan fingrarna på Morgan och Ola-Conny. Så härligt pinsamt. 
 
 

Vaccinering av lillasyster.

Idag var det dags för 3 månaders. När storasyster vaccinerades dom 2 första gångerna gick det över all förväntan.
Men ajaj vad ont det gjorde på Filippa. Efter första sprutan trodde jag aldrig att hon skulle sluta gråta. Har inte varit med om att hon nånsin varit så ledsen. Hemskt!
Men det värsta var att hon skulle ju ha en till, och den andra sprutan är ju den onda. Otröstlig igen. Så sköterskan tillkallade läkaren som fick ta sig en titt på henne. Hon såg så himla röd ut på benen och på ryggen. Men vi misstänkte att det endast var pga hennes fruktansvärda gråt.
Fick stanna 10 minuter för observation, sedan kunde vi gå hem. Hon slocknade som ett ljus direkt i vagnen. :)

 
Ikväll stod det grillat på menyn. Och snart ska vi mumsa i oss en rabarberpaj. Alltid trevligt när det växer i landet. Vaniljvisp och jordgubbsglass till. Och så en stor kopp kaffe såklart!

2013/05/26

Cykelfest & morsdagsfirande.

Igår var det dags för den årliga cykelfesten i byn. Det överträffade alla förväntningar. God mat, god dricka och mycket trevligt folk.

Idag blev jag uppvaktad med frukost på sängen, blommor och paket! Barnen var hos mormor men dom hade skickat bud med maken. :)
Framåt eftermiddagen kom mina små prinsessor hem och då hade dom köpt med sig tårta till mor. :) Så det blev fika på momangen.
Sedan blev det invigning av makens nya gasolgrill. Sjukt smidigt jämfört med dessa dumma klotgrillar.
Gott som tusan var det med. Vi bjöd även mormor och Claes på middag som tack för barnvakteriet och grattis på morsdag.

Nu blir det soffan resten av kvällen.

2013/05/23

Helgkänslan är infunnen.

Marcus är hemma. Vädret är fint. Alla är friska. (Nåja, jag är lite förkyld men vafan). Imorgon är Marcus ledig, vi har en dag fylld med saker att fixa.
Återbesök hos läkaren efter mitt snitt, Marcus ska lämna blod, pass ska införskaffas, blommor ska inhandlas till trädgården, gräset ska klippas, nya grillen ska invigas, en trädgårdsportal ska också köpas, mat tills cykelfesten ska vi hinna med och handla också. Tror det var allt. Eller ja, lite alkohol ska vi också hinna med att köpa.

Men idag är det torsdag, storasyster och pappa är ute och leker. Jag och lillasyster soffmyser och dricker kaffe.

Har köpt en arla mjukglassgrej igår. Så idag vispades den och står nu i frysen och blir färdig inför kvällen. Återkommer med betyg angående den saken senare.

Resesäng.

I helgen vankas byns cykelfest. Barnen ska tillbringa natten hos mormor. Vi får se hur det går med den saken, lillasyster är ju så himlans liten. Kommer sakna ihjäl mig efter dom.

Det här med att låta barnen sova borta, ja, det är ett kapitel för sig. Just nu inser jag att vi behöver 2 resesängar. En ska vi låna, och det får väl bli att köpa den andra. Men vad köper man för någon? Finns ett helt hav av resesängar. Den kommer inte vara speciellt välanvänd heller då vi inte äger varken sommarstuga eller husvagn. Men det måste vara den säkraste på marknaden. Läste något om kvävningsrisk när det gäller vissa sängar..
Leta, läsa, fundera. Tur att barnen nästan har somnat en stund nu då. :)
Gokväll.