2013/09/30

Två pigga tjejer?

En var iaf, den andra hade nog mer än gärna sovit en stund till. Men det var middagsdags och det vankades korv. Så hon var lätt att övertala.


Hitta Kornelia? :)

Imse, vimse, spindel..

Bor på min toalett..

*Stänger dörren dit in tills Marcus kommer hem och kan avlägsna den*

Internetshopping.

Ja, det är ju himlans skoj. Framförallt när det gäller butiker som inte finns här. Några klick, några plagg (helst barnkläder) och så några (många) hundralappar fattigare.

Passar perfekt nu när barnen sover och jag och katten slappar i soffan. :)

Helgen och underbara ungar!

I lördags firade vi Ida. Supertrevligt, god mat, trevliga människor och ja så bra som man kan hoppas på. :) Tyckte att jag tog det hyffsat lugnt, men ack så trött jag var igår. Spenderade stor tid i min säng. Lite memoryspel var det mest avancerade som vi ägnade oss åt igår. Kornelia fattade inte riktigt grejen utan tyckte att alla var hennes. Jag vann.

Idag vaknade jag av Kornelia som ropade på "sesse", ersättning alltså. Så upp där strax innan 7 och fixade en flaska. Hon blev glad när hon insåg att det var jag som kom in, hon är i en riktig mammaperiod just nu.
Tack o lov somnade hon om en stund, och runt 8 var det dags att kliva upp. Frukost, rita och ut. Försökte ta lite fina höstbilder, men det gick sådär. Kornelia var på bushumör och Filippa ville inte alls sitta själv ute. Men ja, en annan gång. :)

När vi kom in insåg jag att det var skumma blåa streck på tv:n. Mm, Kornelia hade ritat lite där ja. Våtservetter fixade den saken. *Puh*.












2013/09/28

Shoppingrunda och 30 årsfirande.

Kornelia hittade ett par nya skor som hon skulle ha. Och så blev det en runda på toys r us när vi ändå var i farten. Ett par spel och lite halloweengrejer blev det.
Marcus och Filippa shoppade loss på gubbdagiset under tiden. Jag och Filippa stod som förlorare då ingen av oss fått/köpt någonting idag.

Nu sover dom en stund innan mormor dyker upp för barnvakteri. Blir att dom får vara hemma ikväll pga att dom är lite smårisiga. Så det får bli ganska så lugnt på kvällens firande, måste ju upp imorgon.

Snart dags att göra sig iordning, ska bara få i mitt kaffe och andas en stund. Kornelia sminkade sig själv idag. Rött läppstift. Hon skrattade åt sig själv när hon insåg att hon fått det på kinden. Ja, jag trodde det var blod först när jag kom in i badrummet och såg henne. Knäppa tös. :P

2013/09/27

Mud.

Ikväll har vi kollat på "Mud". Njae, lite för seg för min smak. Historien var okej, men det hade behövts lite mer i den.
3 av 5. Och då är jag ändå generös.

Lite shopping och så manssysslor.

Åkte in till staden. Shoppade loss en runda på grand. Inget till barnen idag. Eller jo, en hatt med kattöron ville Kornelia ha. Lite stor, men men. Annars blev det bara kläder till mamma och pappa. Välbehövligt!
Blev lite krimskrams från gina också. Hade ett gammalt presentkort som legat i plånboken 1 år snart. Glömmer alltid att använda det. Men idag kom det väl till pass! :) Så då tjänade jag in 200 kronor där och kunde lägga dom på något annat istället. :) Jag är väl för ekonomisk, inte sant?

När vi kom hem slappade jag och Kornelia på sängen, Fillan rockade i babysittern och Marcus fick dammsuga. Det tyckte vi var rättvist. Säng, läsa bok äta (rada upp) godis.
Nu är det tv-mys med hela familjen. Och snart ska tjejerna i säng och vi ska laga fredagsmat. Ikväll är det jag som står vid spisen.








Lediga fredag.

Alltid lika skönt att Marcus är ledig på fredagar. Helgen blir extra lång. :) Ska erkänna att jag inte gjort mycket alls idag. Marcus var ute och sprang imorse. Med sig hade han barnen. Jag sov. :)

Blir förmodligen en runda till staden i em. Måste nog köpa kläder inför morgondagens 30 årsfirande.

2013/09/26

Välkommen!

 
Välkommen du efterlängtade kaffebryggare! Nu så har vi ÄNTLIGEN hittat rätt.

Torsdagsfredag!

Veckans bästa dag! Ikväll blir det mumsig lasagne och lite annat gott. :) Passade på att handla på förmiddagen efter dagis. Men va kallt det är ute på morgonen. Jag hade helt klart underskattat kylan vad det gäller mig själv. Barnen klädde man på ordentligt, men man tänker att "äh, så kallt är det ju inte". Men jo, så kallt var det.
Planen var att städa här hemma idag. Men nu när Filippa sover så vill jag inte dra fram dammsugaren och väcka henne. Övrig städning är avklarad, så det är bara golven kvar sedan i em efter Kornelia kommit hem.
Skönt att ha städat ordentligt innan helgen. Även om dammsugaren åker fram titt som tätt.. Måste nog erkänna att katterna är de största bovarna i dramat. Inte barnen. Vårat hem är kattsäkrat och inte barnsäkrat typ.

Velar fram och tillbaks gällande overall till Filippa. Ska jag slå till på en pop? Hittar ingen fin och gosig till henne öht. Hade helst haft en i fleece i åkpåse i vagnen och så en skaloverall på det. Men ser inte ut att hitta exakt det jag söker. Så kanske lika bra att satsa på en ordentlig "dagisoverall" ändå.

Rött? Passar hon i rött? Vi får se hur det blir med den saken. Mormor betalar. :D

2013/09/25

Polarn o pyret på Grand!

Ja, imorgon slår portarna upp för polarn uppe på Grand. Detta firas givetvis med 20% på hela köpet (ej rea o dyl). Så passa på att shoppa ni som ska.
Hade tänkt att slå till på en overall till Fillan, men de är endast de klassiska som finns. Så får bli danskt för henne tror jag.

Nu tror jag kaffet är klart, får se om vi hinner med ett inköp av bryggare i helgen. Har fortfarande inte hittat vad jag söker. Ja, det är noga. Kaffet är viktigt. Men nu börjar jag bli trött på allt bök med perkulatorn. Den får åka ner i källaren igen.

Ganska kyligt ute..

Men en liten promenad i lugnt tempo piggade upp. Nu ska jag dricka kaffe och försöka få motivationen att packa ner lite varor som jag sålt. Undra vad jag ska lägga alla mina pengar på.

2013/09/24

Har ni satt löken eller?

Här är den satt. Ja i alla fall endel av den. Vitlöken får vi sätta ner i helgen. Det är busenkelt att odla vitlök. Och vilken skillnad mot den man köper i affären. Det bör alla testa. Bara ploppa ner klyftor i jorden och så skördar ni i juli/augusti. Kan inte misslyckas och smaken är 100 ggr bättre än den gamla man köper. Det finns speciell sättlök, men vafan, det funkar med den man köper på ica också.

Idag satte vi snödroppar. Det är den enda blomma (förutom blåsippor) som jag gillar på våren. Alla de där vidriga krokusarna och skilla skyr jag som pesten.
Blåsippor har vi redan planterat, snödroppar blev det i år. Så ca 30 små lökar grävdes ner idag. Hoppas att dom kommer upp i snön sedan. :)

Blev att klippa ner lite i ena landet också. Är egentligen emot det och anser att det ska göras på våren. Men nu hade vi tid, och det ser lite roligare ut. Även om de flesta höstblommor blivit uppdragna av mig tidigare.. ;/




Nu är det dags att förbereda sig för ett skräckavsnitt av GP.

Vaniljmuffin med vichokladfrosting i blått.

 
12 stycken (Det blev "bara" 8st i IKEAS muffinsform, ca 6st i cupcakeform).
Ingredienser
  • 100 g margarin eller smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl mjölk
Frosting (Jag gjorde endast en tredjedel av detta och det blev över.)
  • 300 g vit choklad
  • 300 g philadelphiaost
  • 100 g smör
  • 4 dl florsocker
  1. Rör margarin eller smör och socker så att det är smidigt. Tillsätt äggen, ett i taget.
  2. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Sikta ner mjölblandningen och tillsätt mjölken. Rör så att allt blandas.
  3. Fördela smeten i 12 bullformar. Fyll formarna till 2/3 och ställ dem i ett muffinsbleck eller använd dubbla formar så håller de formen bättre. Grädda i ugn, 200 grader, i 15-20 minuter (känn efter med en provsticka). Låt muffinsen svalna.
  4. Smält chokladen över vattenbad, låt svalna. Blanda philadelphiaost, smör och florsocker med en elvisp. Tillsätt chokladen och kör lite till med elvispen.
Tänk på att alltid använda riktigt smör när ni bakar. Ja, annars också. Margarin och olja är bara skräp egentligen. Tro icke på att det är nyttigt med rapsolja, olivolja o dyl. Visst, olivolja på sallad är okej. Men är den upphettad så är det värdelöst. Tänk även på att skippa den billiga sorten. Den är billig av en anledning.
Såklart vill man inte ha smörsmak på allt och kan då ta lite olja, men tro inte att det är nyttigare. Det är bara skitsnack.
Riktigt smör, och helst ekologiskt så ni slipper endel av gifterna iaf.

Tyckte att det passade att färga dom blåa då det just nu är Kornelias favoritfärg.
 
 
 

Man får roa sig bäst man kan.

Idag har vi bakat. Något måste man sysselsätta sig med när man är sjuk. Ja, vi har ju städat också. Kornelia älskar att städa. Så det hjälper hon mer än gärna till med. Trots att jag flera ggr idag sa att när man är sjuk behöver man inte hjälpa till. Men som sagt, hon älskar att städa. Och att baka.

Nu ligger hon nerbäddad i soffan igen.

2013/09/23

Den lilla sjuklingen.. ;/

Ja, inte är hon pigg inte. Min lilla tjej ville bara slappa i soffan med sällskap av mamma. Fick i sig lite yoggi innan det var dags att gå och lägga sig.
Nu sover dom bägge 2, och imorgon blir det hemmadag för Kornelia. Inget "dais". Tur att vi laddat upp med massa gula sura godingar här hemma. Även kallade "Pent".

Obefogad frustration. Jäkla viasat.

Vi satt här i soffan. Jag och Kornelia. På golvet låg Filippa och snurrade runt.. Plötsligt knackar det på dörren. Väldigt oväntat sådär vid kvart i tre. Vi sitter lite dumt till i soffan, och på bordet står ett glas med apelsinjuice.
Jag lyckas på något konstigt sätt och vis svinga upp mitt ben på bordet så juicen flyger överallt. I samma sekund vänder sig Filippa runt på mage, och Kornelia bryter ihop pga juicen.
Jag går till dörren, Filippa blir tokarg innifrån vardagsrummet, Kornelia är ledsen och springer efter.
Utanför dörren står en viasatförsäljaren. Jag försöker såklart att vara sådär lagom trevlig som man kan med juice på benet, en gråtandes Kornelia och en arg Filippa.

Han hinner inte ens säga varför han är där innan jag kastar ur mig "Nej, vi vill inte ha något med viasat, totalt ointresserade" (Sägs såklart med ett väldigt genuint leende).
Han: Okej, vad använder ni idag?
(Som om det är läge att försöka övertala mig?! Förövrigt har jag också sålt för viasat i mina unga dagar, dock över telefon).
Jag vet inte exakt hur jag ska avrunda detta på smidigast sätt, men ett "Skit i det du" och igensmälld dörr tyckte jag passade just i denna situation.

Ja, han fick ta min frustration över juice, gråtande barn och arg barn som brukar vända tillbaks av sig själv, men inte idag, inte just nu.

Förövrigt så blir det mycket juice av ca 2 cm i barnglas. Bordet, soffan, golvet, fjärrkontroll och mina byxor.

2013/09/22

Söndag hemma hos oss.

Idag har vi haft en riktig söndag. Slappat och bara lallat runt här hemma. Nu är Marcus ute och springer och barnen sover.
Jag håller koll på mina auktioner på tradera, riktigt skoj det här ju! Fast det blir nog inte mycket mer av det sedan. Känns inte värt att packa och hålla på för småsummor. Mest bökigt faktiskt.

Imorgon är det måndag igen. Helgen går för fort. Ja, hela veckan rusar fram.

2013/09/21

Konst"runda" och lördagsmat hos mamma.

Härliga sovmorgon inledde denna lördag. Kaffe, lugn och ro och sedan ner till ica för att försöka kamma hem drömvinsten. Det blev inget med det dock..
Sedan blev det en tripp till gårdsby för att kika på Anders fina tavlor och glasskulpturer. Herregud, hur kan man måla så skickligt?
Kornelia gillade skarpt de hembakta pepparkakorna och päroncidern. Filippa drog alla "tanters" blickar till sig då hon dagen till ära omgiven bland konstnärer gjort sitt bästa för att passa in med stor rosett på huvudet. Så söt så.
Ja det var mycket fint, men inte i min prisklass. Får hoppas på auktionerna på tradera. :)

Sedan stod vi och dividerade med mamma och Claes angående var lördagsmaten skulle intas. Hemma hos oss med pizza, eller i stora staden hemma hos mamma och större valmöjligheter gällande maten.
Det blev hemma hos mamma och mat från spice and rice. Det är för jäkla gott.

Hem, kollade film och svullade i godis. Nu dricks ett par koppar kaffe, myser framför brasan och bara slappar.
Underbar lördag!



2013/09/20

Chockerande rosa.

Nyss hemkomna från farmor och farfar. Vi stötte på ett märkligt möblemang i bokskogen. Konstrunda i helgen.
Kunde inte låta bli att fota lite. Håll till goda med dessa chockrosa godingar. Gillar oväntade saker! :)







 
Nu sover barnen, slocknade i bilen. Marcus står vid spisen och lagar mat. Snart blir det fredagsmys här hemma också. :)

Fredag.

Ledig dag för Marcus och vi begav oss till Linnéparken för lite lek.