2013/10/31

Torsdagsfredag! :)

Igen.

Idag kom mormor vid 8. Hon ville hänga med Kornelia till dagis. Skönt för Fillan att slippa släpas iväg. Skönt även för mig som kunde ta på mig mysstrumpor direkt på morgonen. Tack mormor.
Kornelia var nog världens lyckligaste när hon vid frukostbordet såg först en blå bil som stannar. Sedan att det är mormor som kliver ur. Wow liksom.

Jag och Filippa bakade misslyckade spökmaränger. Goda, men njae, skulle gjort dom större så hade det blivit bättre tror jag.

Bilen har vi lämnat på lagning idag. Härlig med bilar. Man kan alltid lita på att något kommer att hända. Imorgon blir det del 2 hos tandhygienisten för min del. Psykiskt påfrestande redan. Och sedan ska del 3 avklaras också. Om jag inte är supermodig imorgon och låter honom göra "allt". Vi får se.

Snart blir det att lata till det med kebabtallrik och lyxfällan. Sedan blir det tårtbak och diverse fixande inför lördag.
Imorgon blir det även en runda till bolaget samt lite handlande. Undra om man kan lämna Kornelia någonstans under tiden..

Ha en bra torsdagsfredag!

Ps. Grymt besviken över spökutbudet i byn. Inte ett enda spöke har det kommit i år. Inte förra heller.. Men i år hade vi både godis och pengar! Samt att jag dekorerat ytterdörren med spindelnät och spindlar. Skäms på er spöken, skäms!

2013/10/30

Godaste småkakorna.


Låt er ej luras av deras ofördelaktiga yttre. Dom är verkligen goda. Det hela var en miss från min sida. Då jag egentligen skulle följa ett recept. Men insåg att jag saknade ett par saker i skafferiet.

Sätt ugnen på 175 grader.

1 dl strösocker.
100 g smör.
2 dl vetemjöl.
100 g mörk choklad.
2 msk ljussirap.
2 tsk vaniljsocker.
2 tsk bakpulver.

Vispa ihop smör och socker så det blir pösigt. Eller ja, ihop blandat. Smält den mörka chokladen.
Blanda ihop resten av ingredienserna. När du blandat ihop allt kan det behövs ställas i kylen en stund 10-20 minuter.
Rulla små bollar av smeten, tryck ut dom med en gaffel. (Tryck ganska hårt, det gjorde inte jag). Golfbollar är för stora, så kör på lite mindre size. 18 bollar blir bra om ni har en bred ugn. Ca 10 minuter i ugnen.

Gott, gott!


Lite sådär lagom huslig idag.

Fortfarande småsjuk. Kornelia fick vara ledig idag. Fixat lite inför lördag har vi iaf orkat med. Bland annat bakade vi världens godaste småkakor. Ja, fy tusan så goda.
Nu kollar vi på pippi och snart har jag kanske ork att fixa en kopp kaffe också.

 



2013/10/29

I blickfånget. Mamma och Kornelia.

I brist på bättre görande. Och en småsjuk mamma så testade vi webcamen i datorn. Ja, lyckat resultat såklart. Speciellt den där lilla där framme. Skärpan är liiite halvkass. Påminner lite om kameran i en sådan där iPhone. Enough said.













Man har inte roligare än man gör sig.

Halsont och skitväder.

Men god morgon eller? Nej, morgonen var inte så god. Ont i halsen, ont i kroppen. Jaha, ska jag bli sjuk nu?
Kornelia är på dagis och jag och Filippa funderar på vad vi ska hitta på.
hade tänkt att få upp lite av alla våra löv i trädgården. Men 2 saker håller mig borta. 1. Sjukdomskänslan. 2.Ösregnet.

Blir kanske att gosa ner oss i soffan hela dagen innan vi ska hämta storasyster.

Film: We are what we are.

Rätt okej film ändå. Hade inga större förväntningar. 5.8 på imdb, rättvist betyg. Kannibalism säger jag bara.

2013/10/28

Mys i soffan.

Skräckfilm, godis och skönaste strumporna. Stormen verkar ha passerat. Huset står kvar och strömmen har vi haft i behåll. Snart sovdags för oss på Ekvägen4.

Vår egen lilla storm.

I väntan på den sk "stormen" så passar vi på att storma här hemma. Kornelia har en energi jag inte kan förstå mig på. Likaså lillsnurran. Att dom orkar? Filippa har sovit ett par timmar och nyss har vi fått i oss lite lunch. Gröt för Filippa och Lasagne till Kornelia.
Nu blir det lite tv-tittande för stora tjejen medans jag och lilla passar på att ligga/sitta en bit ifrån och leka med alla spännande saker som finns.




Spökbesök?

 
 
Ja, det var märkligt inatt. Först fick katten ett konstigt ryck och slog och fräste mot vadå? Ja, ingen vet. Kort därefter började Kornelia prata inne i sitt rum. Och sedan började även Filippa. Jag tror att vi hade spökbesök helt enkelt. Eller så var det kanske bara ett underligt sammanträffande. :)

Idag var det dags att kliva upp runt halv 9. Kornelia har fortfarande pyjamasen på sig såhär strax innan klockan tio. Frukost är intagen och uppenbarligen har vi väldigt korkade småfåglar i trädgården. För hela morgonen har det flugit in (och förhoppningsvis ut) fåglar från altanen. Vad tusan ska dom där och göra?

2013/10/27

Fallolycka!

Ja men visst. Söndagen var slappdag för hela slanten. Blev lite storhandling inne på maxi. Men annars så hade mest sovits här hemma.
Marcus mår hyffsat okej i sin arm. Men jag, ja jag har också dragit på mig en skada. Efter att ha läst att man inte bör ha lösa föremål i trädgården inför den kommande "stormen". (Tror inte det blir så allvarligt) men bestämde att vi måste plocka undan det som kan blåa bort. Så som lite krukor och stolar så ja, jag föll! Skadade mig inte, men drog på mig en sträckning. Så nu har jag ont, ont, ont. Och Marcus har ju sin arm så här hemma skulle det behövas ett par assistenter.
Mest för att bära barn och städa dock. Ja ni vet, sånt tråkigt. :)

Imorgon är det måndag. Ny vecka, nya påhitt. Imorgon blir det jag och tjejerna. Blåser det inte för mycket så kör vi nog utehäng med fika imorgon.

2013/10/26

Dags att släpa dom trötta i säng nu då.

Ja, nu är det dags. Nu säger vi god natt och stänger av tv:n för denna kväll. Söndag imorgon. Vilodag! Imorgon gör vi inte mycket. :)

Flytthjälpen.

Vi var först på plats idag. Vid nio skulle vi samlas. Halv tio dök resten upp. Jodå, barnfamiljen var i tid minsann. Jag, Kornelia och Filippa begav oss ner på stan för lite småshopping och fika.
Marcus fick hämta upp oss sedan.
Dom bar och kånkade som tusan. Jag fixade mest iordning så gott det gick.
Dagen gick fort och vi är alla trötta som fan rent ut sagt. Kornelia invigde badkaret. Hon simmade och doppade huvudet. Helt otroligt. Den lilla tjejen är ett riktigt vattendjur. Fillan var lika medgörlig som vanligt. Tog sig en liten vila på fyra timmar mitt i. Skönt att få tid för lite plock dock.
Marcus hamnade på jourläkarcentralen. En liten fallolycka som innebar att man såg rakt in på armbågen. Usch ja. Men han mår bra. Hoppas att det vill läka nu bara.
Lite tv till sedan sova.

Charmtroll.

Hur man kan sova som Filippa är för mig en gåta. Men, men. Bara dom sover så. Får ta och sänka ner henne nu i helgen med. Hon drar sig nog över snart annars.

Nehe, sovit borde vi gjort för 2 timmar sedan. Nu är det god natt!

2013/10/25

Skumtomtar och julmust.

Knäcksmakande tomtar var inte så knäcksmakande. Åtminstonde inte den knäck jag ätit. Påminner mest om kolasnören. Helt ok. Men originalet är i särklass den sanna vinnaren även i år. Tur att jag köpte en sådan påse också. Nu blir det fortsatt film och kaffe på det.

Mammatid och flyttfix.

Dagen började med att vi for in till Växjö efter frukost. Jag skulle klippa & färga håret. En av mina favoritsysslor just nu faktiskt. Innan uppskattade jag inte det, utan såg det som en självklarhet, lite som att borsta tänderna. Men nu, nu när man knappt aldrig har tid med sådant så uppskattar jag det såå mycket.
Dom där timmarna är återhämtning alltså. Hade inte bestämt mig för om jag skulle bli blond eller mörk denna gång. Har ju varit i mellanläge nu senaste gångerna. Men mörkt blev det med kopparslingor. Ja, inte tiger då utan väldigt diskret. Så nöjd! Hon kan hon. :)

Men, innan jag hamnade i frisörstolen så handlade jag halloweenkläder till barnen. Inte det lättaste att hitta för barn under 3 år. Men ja, det fick bli vad det blev. Kornelia ska vara skelett (en pyjamas) och Filippa blir en pepparkaksgubbe. Ja, det kommer bli så bra så.
Bara jag och Marcus som ska hitta något också.
Blev en snabbfika på askelyckan med Kornelia också, Marcus och Filippa var inne och helghandlade på maxi.

Efter frisörbesök så fick jag snällt gå hem till mamma och hjälpa med det sista inför morgondagen. Hann även med ett besök i nya lägenheten, kändes trevlig direkt.

Nu har vi landat hemma. Barnen somnade, och vi ska snart inta en sen middag. Och till min lycka fann jag skumtomtar i affären. Åretssmak är knäck. Vi får väl se om det är något o ha. Förra året var det vinteräpple va?




2013/10/24

Hipp hipp hurra!

Så. Det känns bättre än väntat. Nu är det gjort. Dagen spenderades precis som önskat med närmsta familjen.
Mamma och Jocke dök upp under eftermiddagen med ännu mer tårta, blommor och umgänge. Trevligt trots att jag sagt att dom inte fick dyka upp förens nästa helg till den planerade sorgemiddagen. Men men, det var trevligt trots allt.
Firande på morgonen med kaffe på sängen, trumpetspel (ett löfte Marcus gav för ett par år sedan och idag uppfyllde), sång, blommor och presenter.
Marcus hade klivit upp 05:20 för att baka tårta. Vilken man jag har va? :) Det var nog det jag uppskattade mest av allt faktiskt. :)
Middag med ett glas vin har vi även hunnit med under kvällen. Nu blir det kaffe och kanske en tårtbit till och bara slapp.