2014/06/29

Seriefavoriter.

När jag ändå ligger på soffan med datorn i knät så kan jag passa på att ranka mina absoluta favoritserier. För att korta ner det lite så blir det en klassisk topp tio. Here it goes!

10. The Walking Dead. - Fick knappt vara med på min lista då den låg och bråkade med hell on wheels. Men ja, efter noga övervägande så blev det ändå en 10:e plats. Känns en smula tjatigt med zombies, och Rick vill man bara banka ner i ett hål i marken. Men ändå så finns det något där som gör att man vill ha mer. Förmodligen de korta säsongsuppehållen.

9. Orange is the new black. - Vi som låg vakna på nätterna och kollade på kvinnofängelset ser ju tydliga liknelser, och även om kvinnofängelset är lika spännande som hem till gården så fastnar man. Det är egentligen bara en nyare variant av just kvinnofängelset. För övrigt gör serien mig på sämre humör, vilket egentligen borde vara en anledning till att inte ha med den på listan. Men ja, man tittar ändå.

8. Dexter. - Allas vår faoritseriemördare, som dessvärre övergett oss. Men vad gör det. Den fula killen har något galet mitt i sitt lilla familjära liv. Alla älskar Dexter. Så det så!

7. True Detective. - Lite besviken på att det inte finns fler avsnitt som jag kan plöja igenom. Denna serie är suverän!

6. True blood.- Som nu är inne på sin 7;e och sista säsong. Även vampyrer och div andra väsen känns en smula över, men pga nostalgi, suget efter blåbärspaj med vaniljvisp och Alexander Skarsgård så hamnar den rätt så högt bland mina favoriter.

5. Seinfeld. - Behövs inte förklaras.

4. The Big Bang Theory. - Börjar känns urvattnad. Men vem önskar sig inte en egen liten Sheldon?

3. Homeland. - Förvånad själv över att denna serie redan finns med på min lista då jag inte ens sett klart säsong1. Men oj va bra den är. Längtar tills det blir kväll och jag kan kolla nästa avsnitt.

2. Vikings. - För er som missat denna serie säger jag bara börja titta! Den har nästan allt som krävs för att man ska sitta stilla och bara vilja ha mer. Pga att den inte är lika bra gjord som serien som kommer på första plats så fick den stå tillbaks,

1. Game of thrones. - Förvånande? Inte det minsta. Sex, våld, makt.. Allt finns där. Och att det ska komma fler säsonger ist för en avslutande långfilm känns bara oförskämt bra!

Så. Det var min topplista vad gäller serier. Finns ett par tills om dessvärre inte fick komma med, bla the tudors, en riktigt bra serie som alla bör se. Hell on wheels, också grymt bra. Men ja, det finns inte plats för alla tyvärr.


Festfin liten tjej.

Nu har vi hämtat hem våra små prinsessor. Dom har haft en underbar övernattning hos mormor och Claes.

Imorse sov vi länge. Marcus fixade frukost som vi intog i sängen under tystnad. Helt underbart.

När vi kom hem efter att ha hämtat tjejerna så var det dags för Kornelia att göra sig fin. Hon hade fått smink av mormor. Så givetvis skulle det sminkas. En 3 åring och en massa smink kan ju bara bli bra eller? Döm själva. ☺

Nu tar jag och vilar fogen i soffan medan Marcus tar sig tid att skala färskpotatis. Ja, för det är så jag vill ha dom. 💋

Bröllopsfest.

Idag har vi skålat för herr och fru Ax. Mycket trevlig kväll. Men skruttig som man är så blev det inte en allt för sen hemgång.
Tack för en kanontrevlig fest. Imorgon sover vi förhoppningsvis läääänge innan vi avnjuter en gofrukost utan 2 små virveltroll.  💕

2014/06/27

Hej åskan!

Äntligen känns luften en smula lättare. Marcus och Kornelia rullar köttbullar medans jag vilar lite. Insåg att det inte alls är helg på riktigt. Marcus ska jobba imorgon igen. Men sedan blir det bröllopsfest. ☺ det ser vi fram emot. Nu fortsatt vila tills dom ropar att middagen är serverad. 💜

Fredag.

Hemmahäng med mina fina tjejer idag. Jordgubbar framför tv:n, sovmorgon och bara lek o bus! Nu kommer snart Marcus hem och det blir helg på riktigt! :)







2014/06/26

Sommarlovet är äntligen här!

Idag fick Kornelia sommarlov. Ja, jag tyckte att hon kunde få komma hem nu. Hon kommer nog fråga efter att få gå till förskolan redan imorgon.
Hon bjöd iaf hela ligan på jordgubbar vilket verkade vara mycket uppskattat av både små och stora. :)

I eftermiddag tog vi bilen och körde till Mickis för att handla lite saker som vi inte behövde, men vi ville åt biljetterna till alv den 23:e augusti. Så Kornelia fick välja en sommarlovspresent, pippi, pippi och lite mera pippi. Mamman köpte lite pyssel.

Var med om en skräckupplevelse tidigare idag. Satt och latade mig på altanen och blickar ner på mitt ben. Där var den vidrigaste snigel mina ögon skådat. Den hade till och med lämnat ett snigelspår. Urk. tack o lov var det den varianten med snäcka. Men ändå. Scary.

Imorgon är det fredag, det ser vi fram emot. Men nu blir det att frossa i jordgubbar och körsbär.

2014/06/25

Vinnare!

Jag vann inget på bilbingot igår, men idag fick jag ett telefonsamtal från en Tony på Pågen. Jag hade vunnit första priset i en tävling där man skulle gissa antalet finskapinnar i ett rör. Hade inte direkt någon tanke på att jag ens hade fyllt i ett tävlingsbidrag på ica kvantum, men när han påminde mig så kom jag på att det gjorde jag ju för ett par månader sedan. Och ja, jag var då vinnaren. En brödrost! Wihooo! En brödrost med pågen-loggan på. Kan det bli bättre? ;-) Oh well, alltid kul att få vinna något. Fick den till och med hemkörd av Tony. Levererad till dörren. Det är service det.
Nu är frågan bara vart jag ska trycka undan den? I en kartong i källaren kanske. Blir perfekt tills den dag vi skaffar oss en husvagn, då behöver vi ju inte köpa en brödrost till.

Idag stegade Kornelia iväg till dagis som den lyckligaste lilla tjej på planeten. Hon skulle ju firas idag. Flagga med namn på dörren, ballong och så fick hon sitta på stolen. Lycklig tjej. :) Själv har jag mått urkasst idag, precis som jag gjort ett bra tag nu. Och min kära mamma körde ut och hämtade Kornelia på dagis idag. Tack för det!
Jag och Filippa har haft en mycket lugn dag utan promenad men med långfrukost, lite gos och så vila. Hoppas på att jag mår bättre imorgon.

Nu är det hopp i säng och sova.

2014/06/24

Lurväder men bingotanten laddar!

Japp! Ikväll bär det minsann av till dädesjö för lite klassiskt bilbingo. Såklart kommer jag att vinna. :) Bara 2 dagar kvar på förskolan för Kornelia innan det är dags för ett långt, härligt sommarlov. Förhoppningsvis får vi lite bättre väder så det kan bli lite mer bad och utflykter. Oh well. Förhoppningarna ska inte vara för höga. :)

Till hösten när förskolan drar igång igen är det ju även dags för lillasyster att börja. Kommer bli en fin liten liga dom där 2 tror jag.

Men som sagt, bilbingo och vinstregn över mig ikväll. Wihoo!


Kornelia 3 år!

Min lilla fina Kornelia har nu haft sitt efterlängtade kalas. Vågar påstå att det blev precis som hon hade önskat. :)
Liten blir stor. Otroligt. 3 år sedan man kom hem med det där lilla knytet från BB. Hon var den minsta, sötaste lilla person man kunde tänka sig. Idag, en bestämd, envis, klok, rolig liten 3 åring som vet precis vad hon vill och hur hon ska få det. Älskade lilla skrutta!







Pippiballonger och blåa "snören" var krav som den lilla prinsessan hade. Självklart så blev det även så. :)

2014/06/21

Midsommar.

Midsommarhelg. Underbar tid. Gårdagen firades så traditionellt som det bara gick. Morgonpromenad med blomsterplock, fixa kransar till barnen, midsommarlunch, dans runt stången, lotter, promenad till sjön, bad, jordgubbstårta, kubb, grill och sedan tack o godnatt. Vädret var ju faktiskt helt perfekt igår. Desto sämre idag.
Men visst, det passade bra då vi har haft lite fix inför Kornelias 3-årskalas imorgon. Som hon sett fram emot detta kalas. Hennes kalas. Viktigaste dagen på hela året. Viktigare än själva födelsedagen på måndag.
Ja som hon planerat och längtat. Och det är helt underbart att få vara med om. Denna längtan!! :)

Hon har planerat hela kalaset in i minsta detalj. Allt ifrån vilka ballonger det ska vara, till formen på tårtan. Allt. Hon har även valt skitsnygga muggar i guld och vinrött att matcha sitt kalas med. Underbara unge. :)

Så lite till att fixa med ikväll för mig och Marcus, imorgon är den viktigaste dag i mannaminne.

















2014/06/02

Måndag.

Helgen var ganska lugn. Jag och Marcus hade fredagskvällen för oss själva. Barnen var med mamma och Claes. Lördagen var det mest praktiska saker som fixades. Och igår blev det lite solande och plaskande i poolen.

Idag hängde vi på snurregubben med Johanna, Theo och Linnea. Ett besök på BVC checkades av också.

Nu har vi precis grillat lite korv och vattnat våra grödor. Snart sovdags för systrarnabus.