2014/09/30

Härlig helg.

Kan sammanfatta den såhär. Tågbyten, shopping, god mat, underbart väder, trevligt sällskap, vätskepauser (blandad dryck), skratt, trötta fötter/ryggar, överraskande trevligt hotell.

Blev några timmar i Köpenhamn också. Åt på bryggeriet, min miss var att inte påtala att min hamburgare skulle vara helt genomstekt. Men gott ändå. Lämnade mitten. Nu vet, när kossan fortfarande lever är det riktigt creepy, hade nog kunnat svälja ner det med en öl eller så. Men nu blev det cola, och som gravid ska man ju inte äta rött ändå så.. Oh well. Vägde upp det på den mexikanska restaurangen i malmö senare på kvällen.

Barnen hade gott humör trots sömnbrist och massor av nya intryck. Trevligt besök i disneybutiken också. Lite litet kanske, men vafan. Tur att jag inte tog med Kornelia in. Hade aldrig kommit därifrån då. Eller jo. Men då hade det blivit tomt på kontot. :)

MaxoMorra hade öppnat sin första riktiga butik i malmö också. Hoppas att dom öppnar en i Växjö också.

Japp, trevlig helg och bordsplacering vid frukosten på hotellet. Mycket smidigt.




























2014/09/26

Fredagsfin.

Idag tog jag en lååång sovmorgon. Tänker inte ens skriva hur lång för då skäms jag. Men vid klockan 13 hade jag tid hos frisören. Och jag hann gott och väl fixa mig innan dess.
3 timmar senare var jag klar hos frisören och mitt hår är nu 15 cm kortare och betydligt mycket piggare än vad det var innan jag gick dit.

Efteråt besökte jag apoteket, kom på att min legitimation var i Marcus plånbok då han hämtat ut ett paket åt mig. Men det gick bra ändå. Hon hade inga problem med att släppa omeprazolen till mig. Blev även lite lotion och duschgel då dom hade rea. Jag älskar ju rea. Och en ny lotion behövde jag också. Så, win-win. :)

Nu har vi packat inför morgondagens lilla familjeresa. Malmö lovar sol, och jag hoppas att Köpenhamn gör detsamma.
Så det blir att strosa runt, äta gott och bara ha det sådär härligt. Käka god hotellfrukost och sova i en säng som förhoppningsvis inte innehåller vägglöss.

Nu ska vi kolla ett avsnitt av suits innan det är dags att hoppa i säng. Upp tidigt imorgon, vi har ju ett tåg att passa.




2014/09/24

24:e september.

Idag är det 1 månad kvar till min födelsedag, och 3 månader till julafton. Ikväll har vi ätit pizza. Satt ju inte fel.
Varit hos barnmorskan idag. Tydligen gör lillebror precis som Filippa och håller huvudet högt. Ja, huvudet uppåt och rumpan neråt alltså.
Barnmorskan påtalade att visst, det finns ju en chans att han vänder på sig. Mhm.. Jo just det tänkte jag.
Jag sa ändå igår till Marcus att "känn här, visst är det ett huvud här uppe". Han var osäker och påpekade att både rumpa och huvud är ju ganska så små.. Jo visst, men det kändes liksom som ett runt perfekt litet huvud med en vass hjärna. Och rätt hade jag också. Fördelen, jo han har inte fixerat sig (ja i detta läge är det en fördel), han är normalstor, ligger precis mitt på kurvan, och det finns gott om fostervatten.
Om 2 veckor blir det ett ultraljud för att kolla läget. Läkartid ett par dagar efter. Så kanske behöver jag inte fatta ett beslut hurvida jag vill ha kejsarsnitt eller föda vaginalt. För någon vändning gör jag inte igen.
Så kanske blir det en oktoberbebis ändå. Vi får se!

Härliga ungar vet jag ju redan att jag har. Men det är alltid kul att få lite mer i deras karaktärsbank så att säga.
Filippa hade inte riktigt kommit till ro vid vilan på förskolan idag. Så en personal satt och klappade och klappade på henne. Så fort hon slutade så öppnades ögonen och lillsnorpan var klarvaken. Tillslut tänkte hon "ah men soooov nu" och la ner henne. Plopp sa det och hon somnade på direkten. Ja men det är klart. Det är ju mysigt när någon ligger och klappar på en, klart att man håller sig vaken då. :)
Kornelia och ett annat gäng hade en stor uppgift att rösta om idag. 4 böcker, 1 skulle läsas och barnen fick rösta. Kornelia påtalade att hennes mamma och pappa hade röstat.
Röstningen blev på förskolan oavgjord och 3 av 4 böcker lästes.

2014/09/23

Uppiggande i höstmörkret.

Våren och sommaren i all ära. Men hösten är min absoluta, absoluta favorit. Men som vi alla vet så är det då mörkret gör ett tydligt intrång hos oss. Det blir ruggigt, inte allt för sällan regnar det på alla håll och kanter. När man vaknar så fryser man till av själva tanken på att man ska ut i det där vädret. Ja ni fattar.

Så då måste man såklart pigga upp sig lite extra för att inte bli allt för bitter. Många köper nya kuddar, filtar, gardiner och såklart mängder och åter mängder av ljus i alla dess former och lukter. Och det kan absolut vara ett sätt att känna sig lite piggare och gladare.
Men för mig, nä. Då är det att investera i nya snygga myskläder, goda parfymer, gå till frissan, köpa nytt smink och kanske ett par lite för dyra skor bara för att det är höst. Och givetvis börjar man frossa i alla värmeljus. Att jag faktiskt också fyller år på hösten är ju bara en bonus. :)

Sedan kan man såklart ändå köpa kuddar, filtar, stickade tröjor och ta en sista-minuten resa. En ny härlig fluffig filt är jag själv på jakt efter. Men ingen brådska. Kan funka lika bra att köpa i november när man sitter inne i soffan och gosar med en alldeles liten ny person.

Här är mina senaste inköp. Härliga pyjamasbyxor från lindex, typ 150 spänn. En vanligt linne från h&m och så en bodymist från VS. Lukten var inte min absoluta favorit. Men man måste ju testa något nytt ibland.


Bjuder på den där trötta mammabilden. Är dock nynduschad så även om jag själv ser sliten ut så luktar jag åtminstone gott. :) Och på fredag efter besök hos frisören så ser jag även bättre ut i mitt hår som numera alltid sitter som en snurradbulle på huvudet.

Pysseltisdag.

När lillasyster sover så åker pärlor och piprensare fram.
Nya överdrag till stolarna är också inköpta.
Blev lite annorlunda mot dom vita men jag gillar det.
Bara att finna lite tid till att måla väggarna vita nu då.

Rosor från maken på bordet också.

Tips på paket till paketkalender för barn.

*Klistermärken. 
*Biobiljett. Kan ju vara kul en söndag, eller ja. Vilken dag som helst. 
*Lördagsgodis. 
*Veckopeng. 
*Play-doh. (lera, tillbehör I massor) 
*Bokmärken. -Kan man passa på att göra kristyränglar.
*Legobitar. Perfekt för de minsta. Köpa en kartong med duplo och dela upp på många dagar.
*Spännen. 
*Tofsar. 
*Nagellack. 
*Pepparkaksmått. Har man tänkt att baka pepparkakor så är det perfekt att ge just pepparkaksmått den dag man planerar att göra det. 
*Liten kavel, Funkar ju istället för pepparkaksmått, eller kanske till lussebaket? Eller vilket bakande som helst. Barn älskar att baka.
*Bakförkläde. Ja, det måste ju alla små bagare ha.
*Bakredskap. 
*Lotter. Kanske för lite äldre barn. Men en bra grej att fylla ut med lite billiga tianlotter.
*Besök på simhallen. Eller vad nu ditt barn gillar att hitta på, lekland, nöjespark I juletider är ju fantastiskt!
*Upplevelse. Skogsutflykt, shoppingrunda, spökpromenad etc.
*Dvd-film + popcorn. En perfekt fredag.
*Gosedjur. 
*Pyjamas/Nattlinne. 
*Strumpor.
*Napp. Om ditt barn använder det.
*Armband.
*Pärlor, pärlplatta. Pyssel för hemmadagar. 
*Mönstersax. Klippa, klistra, snören.. Ja barn kan ju vara otroligt skapande, slipper man vara rädd att dom klipper av sig fingrarna med hushållssaxen. 
*Övernattning hos mormor, kusin, faster etc. Om detta är något som barnet skulle uppskatta
*Julgranspynt. För den dagen granen ska kläs. Kanske har barnet/barnen en egen liten gran att klä? J
*Termos. Perfekt för vinterns utflykter
*Lunchbox.
*Byggsats av något slag. Finns ju massor!
*Nyckelring.
*Ficklampa.
*Julkläder. Ja, på julaftonsmorgon så får mina barn dagens kläder. En klänning samt div tillbehör. 
*Tandborste.
*Mössa/tomteluva.
*Julskivor alt annan barnskiva. 
*Julbok. 
*Julkula. Ni vet de där som man skakar så snöar det. 
*Badskum.
*Reflex.
*Hårborste.
*Jojo.
*Kopp/mugg. 
*Förstoringsglas.
*Pixi-bok.
*Schleich-djur. (Eller billigare alternativ I storpack och dela upp).
*Möbler till dockskåpet.
*Dockkläder/tillbehör.
*Småbilar/motorcyklar.

Jag har stat en budget på 500kr/kalender här hemma. 2 barn så det får gott räcka. Bra affärer att hitta billiga prylar i är åhléns, TGR, H&M, panduro, Ica-maxi/city gross, ullared om man har vägarna förbi där.

Har ni fler förslag så bara skriv. Tror att jag fått med allt som kommer finnas i tjejernas kalendrar i år. Ja, inte allt detta får dom inte. Går utmärkt att fylla ut med en 5:a eller 10:a vissa dagar. :) 

Friskt och härligt ute.

Eller? Jo, idag var det rätt okej väder. Vi begav oss ut direkt efter frukost. Lövplock och lekplatshäng. Hela familjen hemma idag då det är studiedag i förskolan.
Löven ska få torka lite och så ska vi limma fast dom på papper i eftermiddag.













2014/09/22

Konstiga drömmar som gravid.

Ja, det är ju inte ovanligt att man har det. Men inatt drömde jag att jag kissade ner mig i sängen. Mindre skoj, det var ju givetvis helt verkligt. Och jag skämdes som en hund. Men när Marcus undrade vad som hade hänt så sa jag att vattnet hade gått, men att det inte var någon fara för det höll på att fyllas på igen..
När jag vaknade så var jag verkligen tvungen att försäkra mig om att jag faktiskt bara hade drömt. Vilket jag tack o lov hade. Var däremot extremt kissnödig.

Idag blev det akupunktur. Hon satte lite fler nålar än vad hon gjort tidigare. Och jag känner mig oerhört trött just nu. Gick förbi affären påvägen hem och köpte frallor och nygrillade revben. Gillar inte grillade revben egentligen då jag mest tycker att det är klumpar med fett. Men döm om min förvåning när jag kom hem och skar upp dom. Riktigt bra faktiskt. Och väldigt smaskiga.

Nu ska det bli efterrätt i form av kexchoklad och en kopp kaffe. Väntar på att djursjukhuset ska ringa upp. Hugo den knepiga har nog fått kristaller eller stenar IGEN. Han kan då inte äta något utan att få någon form av reaktion. För bra mat så får han utslag som han kliar sönder vilket leder till äckliga sår. Av den vanliga skitmaten från affären får han problem med kisseriet. 3 års testande fram och tbx nu. Nu ska jag ha en lösning på problemet en gång för alla.

Försöker även leta efter kork. Jaha, kork tänker ni. Jajemen säger jag. Jag ska göra mig en anslagstavla och behöver således kork att ha bakom tyget. Men det verkar inte vara det lättaste att hitta. Får nog köpa en färdig anslagstavla och ta bort "ramen" och klä in. Hade dock velat ha en större än de måtten jag hittat.
Oh well, kanske snubblar jag över något i min nätjakt.

Detta fanns i min ica-kasse idag. Nu vet ni det.

2014/09/21

Lördagen.

Igår blev det ingen härlig höstfotografering. Men en promenad till affären och blomsteraffären hanns med innan Marcus kom hem.
Gissa om tjejerna blev glada när pappa kom hem. Och att han hade med presenter till dom gjorde inte saken sämre.

Eftermiddagen låg jag på soffan, ja resten av kvällen också. Idag var det gymnastik för Kornelia, jag och Filippa läste böcker och ajabajade katterna som varit sina vildaste jag.

Nu blir det lite handling inne på maxi inför kommande veckan. Eftermiddagen spenderas hemma utan större aktiviteter. Lugnt o skönt!


2014/09/19

My Friday.

Fredag. Veckans bästa dag. Japp. Men idag är maken icke hemma och håller mig sällskap i soffan med fotmassage.
Istället sitter jag (halvligger jag) här med ett glas pepsi och en skål med polly. Inte helt fel det heller vill jag lova.

Morgonen började strax innan 9. Då vaknade Filippa, Kornelia hade redan varit vaken ett tag och låg och spelade på surfplattan. (Världens bästa sätt att få sovmorgon på). Så upp, fixa kaffe och barn. Inta frukost och så resten av rutinen innan vi begav oss till affären för att handla lax och popcorn. Kom dock hem med så mycket mer. Men men, är det inte alltid så? Jag var dock stenhård så något fika blev det inte! Trots att Kornelia var sååå hungrig på fika. Istället fick hon en tablettask...

När vi efter alla våra stopp längst den långa 10 minuters promenaden till affären och tillbaks kom hem så var det lite lunch och så i säng med Filippa.
Mormor slöt upp kort därefter för avlastning. Guld värt.
Vi åt våran lax, poppade våra popcorn, mormor röjde med barnen och fick Filippa i säng. Efter att hon åkt hem, så föreslog jag för Kornelia att hon kanske kunde sova inne hos mamma inatt. Ja, jag är liiiite lätt rädd över det här med att vara själv. Och visst kunde hon väl det. Mer än gärna.
Så efter några sånger, något extra toabesök och lite tryckande i pannan och under hennes fötter så somnade hon, hårt hållandes min gravidkudde. "Mamma, jag ska gosa med denna inatt, den är såååå gosig". Mhm, ja okej då.

Marcus har det nog bra där han är, har inte hört annat iallafall. Hoppas att han är hyfsat pigg imorgon eftermiddag iallafall, för det lär inte jag vara.

Nu njuter jag av det halvkassa tv-utbudet, tystnaden, mörkret, mina tankar och så mitt godis såklart.

Imorgon är en ny dag, ny energi och förhoppningsvis ett toppenväder så vi kan ut och fota lite höstbilder. Kornelia älskar att fotografera. Så det hoppas vi på och ser fram emot.


Dagisfotona har kommit också! Eller ja, dom finns nu att beställa. En av alla fina bilder på mina små bustroll. Filippa med sina fina skrubbsår. Älskade skruttor-pluttor. <3

2014/09/18

Segaste segaråttan.

Tv:n står på i vardagsrummet, garderobsdörren står på glänt, kissnödig och en aning törstig också.
Orkar dock inte resa mig för att åtgärda något av detta.
Ligger fint här med varma sockar och gravidkudden under fötterna.
Har gjort en liten insats här hemma idag ivf. Skåpsluckorna i köket har blivit avtorkade och sängarna delvis bäddade. Orkade inte lägga på överkastet..

Imorgon åker Marcus på kick off med jobbet. Så min kära moder kommer och hjälper mig med barnen. Ska köpa massor av fredagsgott tänkte jag.
Lite av allt, bara för att gardera sig. Man vet ju aldrig vad man är sugen på när suget väl slår till.

Nehe, slappa lite till innan jag reser på mig.

2014/09/17

Bebisdrömmar och tvätt.

Inatt har jag drömt om förlossning. Den gick smidigt som tusan, och ut kom världens finaste lilla pojk. :) Drömde att han föddes den 20:e oktober, har dock inga förhoppningar om att han vill titta ut innan mitt på november eller så. Men i drömmen kom han då, och jag minns att jag var både arg och förvånad. Arg över att ingen hade berättat för mig att han skulle komma tidigare. Förvånad över att jag inte hade fattat det själv. Drömmar är lustiga. Det är ju högst rimligt att han kommer den 20:e oktober egentligen, men i drömmen var det absolut otänkbart.

Idag har jag roat mig med att tvätta. Lakan, handdukar och kläder till barnen. Passade på att hänga tvätten ute. Kanske är det årets sista chans? 
Vi kommer sova gott i lakanen ikväll iallafall.




2014/09/16

Har barn ett sjätte sinne?

Det är något som poppat upp i mitt huvud det senaste året. Kornelia kan säga sådana saker som man blir helt fundersam över.
Några exempel på det är att hon "visste" att det var en lillebror i magen. Hon sa det bara rakt ut innan någon kunde veta.
Och en gång i somras när vi satt i bilen så säger hon "Mormor ropar på mig". 1 sekund senare får jag ett sms av min mamma som undrar när vi kommer.
Senast i lördags när vi gick på stan så gick ett par kvinnor från socialdemokraterna förbi oss. Varpå Kornelia utbrister "Dom vinner".
Och jag kan ju säga att hon har noll koll vad gäller politik och absolut ingen som helst koll på valet. Tror inte hon heller förstår vad hon säger, eller jo, men hon bara hasplar ur sig saker som man ibland blir helt förbluffad över.
Så min fråga. Har barn ett sjätte sinne? Kan säga att jag är då ingen sådan människa. Och jag är ingen som tror på mediala saker öht. Men lite förunderligt är det allt.
Finns fler exempel, och förmodligen saker som vi inte alls reflekterat över. Oh well. Vi får se om hon kan förutspå en lottovinst. :-)


En liten konstnär är hon allt ivf. :)