2014/10/31

Happy halloween!

Idag vaknade jag med feber. Usch så dåligt jag mådde. Hade feberfrossa halva natten. Trots pyjamas, strumpor, filt och täcke. Hade även en Kornelia bredvid mig men frös ändå.

Men idag väntades det kusinbesök så det var bara att stoppa i sig Alvedon och ipren och dra igång dagen.

Mormor kom på besök också. Hade köpt vinteroverall till Kornelia. Tack så mycket.

Alla barn var utklädda. Även kusinerna. Och mormor hade med sig godispåsar till dom stora. Spöktårtan var poppis och så var det ett himlans stim på kusinskaran. Men det är så det ska vara. Men när man har feber och ont i varje millimeter i kroppen så är det sådär. Nåja, glada barn.

Sedan käkade vi pizza. Det var det vi orkade med idag. Farfar kom på besök och tog en kopp kaffe och pratade lite.

När mörkret äntligen kom klädde vi på oss och begav oss ut med ficklampa för att gå en spökpromenad. Men nej, inga spöken mötte vi. Men lite läskigt var det nog allt.
Vi hann bara hem o tände ljuslyktan så plingade det på dörren. Äntligen! Så dom fick ta så mycket dom ville. Barnen var en aning blyga.

Nu ska dom i säng och jag ska vila, vila och åter vila.    

Spöktårta.

Idag gjorde jag och Kornelia en spöktårta. 
Imorgon är det ju halloween, eller spökdagen som vi säger.
Kusinerna kommer på besök och då ska man ju fika såklart. Så, det fick bli en spöktårta.

Försökte förklara lite lätt vad halloween innebär. Ja alltså den amerikanska varianten då. Man klär ut sig, och så säger man bus eller godis.
Kornelia tyckte att det var bäst att säga godis, popcorn, choklad eller klubba. Gardera sig lite så. Buset kunde kvitta.

Nåja, någon liten godisbit ska hon få i sin lilla spann imorgon.
Och så ska vi gå på spökpromenad med ficklampa. En perfekt spökdag. Blir nog att gröpa ur pumpan också. Om vi orkar..

Nu ska vi försöka få oss lite sömn. Lillebror sover i vagnen. Peppar, peppar.

2014/10/29

Förlossningen.

För 1 vecka sedan hade mina värkar börjat. Trodde inte det skulle bli så farligt och tänkte sova bort det.
Men tji fick jag. Vattnet började rinna vid 15:50 ungefär. Sedan fortsatte det. Tydligen var man tvungen in på en kontroll vid vattenavgång, trots att vattnet var "fint" och det inte fanns den minsta lilla tillstymmelse av värk. Han var fixerad med huvudet neråt och redo att komma ut. Så kändes så onödigt att behöva åka in på kvällen.
La barnen och mamma kom hit medans vi åkte på denna onödiga kontroll. Efter div tester så fick vi åka hem igen. Skulle komma in dagen efter vid 13:30 för koll igen. Hade den tiden för hinnsvepning egentligen. Passade perfekt, barnen på dagis och vi skulle hinna hem till hämtning. Han kunde stanna max 72 timmar i magen efter vattenavgång. Då jag fyllde år på fredagen den 24:e så ville jag inte att han kom just den dagen. Och vi trodde ju inte att han skulle komma på torsdagen iom att jag mådde kanon.
Det konstiga var att min foglossning hade gått över. Hade inte en enda liten känning kvar av den. Skönt!

Stannade på ica kvantum och handlade sjukt mycket glass. Kom hem och skickade hem mamma. Vi bunkrade upp och kollade på paradise hotel, och så började det. Men som sagt, trodde att det bara var lite förvärkar.
Marcus undrade om vi inte skulle ringa in ändå. Men nänä, det behövs inte. Onödigt.
Skulle gå och lägga oss runt halv 1, började få lite mer ont. Tog ett par alvedon. Detta är lugnt sa jag. Det blir inget nu, nu sover vi. Då jädrans blev det genast värre. Strax efter 1 så var det bara att ringa och säga "Vi kommer in NU". Ringde mamma som kom ut i jeans och nattlinne, jag hade intensiva värkar och ville typ slå på något, eller någon.
Hade en av ungarnas blöjor för vattnet bara rann som tusan. Handdukar i bilen och vi körde in i vad jag upplevde vara den långsammaste takt som kunde tänkas. Shit, är vi aldrig framme? Jag dööööör!! Skrek på Marcus vid varje litet gupp som han siktade in sig på att köra i. Jodå, det vet jag att han gjorde. Det märkte jag allt.

Väl inne (ca 02:00) så fick vi hoppa in direkt i en förlossningssal, annars har dom ju undersökt först. "Lustgasen, nuuu!" Så den fick jag, dom undersökte mig. Jaha, 2 cm bara.. Ja det var inte kaxigt. "Ring hit narkosläkaren så edan är på plats". Sagt och gjort, han var där på 2 sekunder. Lugn natt tydligen.
Efter 1 timma var jag öppen 5 cm, edan var helt urkass då den tydligen inte alls tog som den skulle. Jo tack, det märkte jag.
Men lustgasen är ju också trevlig. Väldigt behaglig till och med. Trots att man yrar och tydligen sjunger och viftar med armarna till det. Men det är okej, jag är gärna borta ett tag i det läget.

Några timmar till av jävulsk smärta och så stannar såklart värkarna av när det är helt redo för honom att komma ut. "Ja, du får krysta när du vill..." Mm.. Men nu känns det liksom lugnt. Så där låg jag, pratade med personalen och med Marcus och tog det lugnt 1 timma. Sedan var det visst dags, och plopp så kom han ut. 06;50 så var han hos oss. :)

Bästa förlossningen ever. Det är vad jag kallar en drömförlossning. 3 timmar senare var vi på familje-bb. Man ska egentligen vänta 4 timmar innan man får traska vidare, men pga högtryck så fick vi gå tidigare. Jag mådde kanon, och inga skador eller äckelpäckel så japp. Så var det med det.

Fredagen så åkte vi hem, och livet är bättre än någonsin! :) Han fick sin egen födelsedag den 23:e och jag får ha min den 24:e ifred. Alla nöjda! :-)


Stadsbesök.

Blev en runda på stan idag. Lite torghandel, och så fylldes barnens garderober på. Ansiktskräm till mamman. :)
Även ett stopp på evidensia för foder till Hugo. Ca 1 månad kvar av detta foder innan vi ska byta. Det är dyrt med katt! Speciellt då man har 3, och det ska vara specialfoder till en av dom. Ja, det blir ju samma för alla 3 såklart. Men vad gör man inte för de små lurviga liven?

En fika hanns också med. Kändes konstigt att kunna titta på saker i lugn och ro. Utan att ha en 1 åring eller 3 åring som susar runt och ska ha allt.

Köpte även lite julklappsmaterial, så tjejerna ska få pyssla och skapa någon dag snart när vi inte har något annat för oss.

Nu ska jag ställa mig i duschen och hoppas på att denna förbaskade huvudvärk som slog till inatt släpper. Blir galen. Spänningshuvudvärk är INTE min grej. Nåja får väl skylla lite på Nils och resten på mig själv. Sömnbrist och dåligt vattenintag är ingen vidare kombination.



En vanlig natt..

Bebisen sover. Hans mor och far gör det inte..

2014/10/28

Syskonskaran.

Jag vet, man blir helt extra allt när man får en ny familjemedlem. Men det är ju vad detta handlar främst om. Familjen.

Idag har bilen varit på inspektion. Gled igenom fint. Tjejerna har varit på förskolan, och det var glada tjejer som mötte oss när vi kom för att hämta. Jag, Marcus och lillebror. Hade ju lovat att han skulle få följa med och hämta dom idag. Såklart han fick.

Annars har vi inte gjort mycket idag. Fick telefonsamtalet från BVC, på torsdag blir det bebisinspektion. :)



Vattenplask!

Tjejerna gillar det här med vattenpölar.



Passade på att plocka kottar som ska torka och sedan målas. Blir nog att hänga kottar i granen i år. Om vi lyckas med att få dom fina då. :) Får inhandla lite glitterfärg på panduro någon dag. Eller lim och löst glitter kanske? Hum, får se.

Och kanske, kanske blir dom där änglarna färdigvirkade i år. Skulle vara fint att ha dom också i granen. Och kanske några hjärtan.. Ja vi får se. Annars så har vi alltid några (eh mängder) av julgranskulor att slänga upp.
Blir en klassisk jul här i år. Inget nymodigt inte. Börjar nog bli gammal tror jag. Har alltid haft olika färgteman och kombinationer. Men nu känner jag att "Äh, lite klassisk jul skulle ju vara trevligt". Så, så får det bli.

Nu sova. Imorgon besiktiga bilen och hoppas på att den glider rakt igenom. :)

2014/10/27

Matsedel.

Kör en ny kategori såhär mitt i natten. Ni kanske är fler där ute som försöker strukturera upp livet? Hade en period för något år sedan då vi skrev ner en matsedel för veckan. Väldigt smidigt att veta vad man ska laga till middag. Såklart faller vissa saker bort när man inte är hemma, inte har orken att laga mat osv. Men det är rätt skönt med en lista. Så jag ska försöka att dela min matlista med er.
Vi börjar nu.
Luncherna är aldrig planerade, blir vad det blir liksom. :-P



Måndag: Stekt lax, ugnsrostade rotfrukter, kall honungssås.
Tisdag: Kyckling, ris, currysås.
Onsdag: Ärtsoppa, nybakade frallor.
Torsdag: Köttbullar, stuvade makaroner.
Fredag: Halloween. (Komma på någon läskig middag)
Lördag: Kalops, potatis.
Söndag: Prinskorv, dillstuvad potatis.
+ Grönsaker/sallad.

Gokväll.

Jahopp. Sovande make. Sovande bebis. Sovande prinsessor och så en sovande katt. Själv sitter jag och planerar div allt och ingenting.
Ja, lillplutt vägrar liksom sova själv, och jag vågar inte sova med honom i sängen. Så, nu är vi här. Han sover i min säng, katten sover i min säng, maken sover i sin, och tjejerna i sina sängar. Jag sitter rakt upp o ner o gör egentligen inget vettigt alls.
Men då Marcus varit den nattvakna mestadels så får jag ta det passet nu. Väcker honom om någon timma..

Av hänsyn (rädsla för att få igen) så lägger jag inte upp bild på sovande make här. Det får räcka med dom andra 2. Btw, ska nämna att alla tre snarkar. Underbart.



2014/10/26

Höstlek och premiärtur!

Härligt höstväder idag. Nu tog jag förvisso en sovmorgon, eller ja. Jag sov bort hela förmiddagen. Men det får man. Jag har ju sprungit marathon och blivit överkörd av en ångvält liksom.

Men sedan, efter några timmars skön sömn så tog vi oss i kragen och begav oss ut. Lillebror premiäråkte i sin nya racer. Eller ja, han åkte förvisso från BB till parkeringshuset också i fredags. Men nu blev det en riktig promenix.

Storasystrarna satt i sin vagn, och lillebror låg i sin. Utrustade med spadar och spannar begav vi oss på ut på nya äventyr. Hamnade på kullens förskola för lite lek, gungande och åk i rutschkanorna. Glada tjejer och sovande liten kille.

Efteråt begav vi oss åter hem till hemmets lugna(?!!) vrå. Åt soppa och så bakade vi kladdkakemuffins.

Lite lätt påverkade av div lyckohormoner så känner jag mig väldigt tillfreds med allt "stök" runt omkring.
Nu fick Marcus förvisso dansa med dammsugaren efter att vi 3 tjejer bakat. Men ändå, det gör inte så mycket att hela badrummet förvandlas till en vattenpöl när Kornelia badar dockan.
Eller att Filippa drar ut en hel rulle med toapapper i hela vardagsrummet. Det är inte så bökigt, tråkigt, svårt att faktiskt städa upp det där.
Det gör inget att en flaska inte är uppdiskad. Vi har 15 till. Det hinns med, Det gör inget att inte kläderna i garderoberna är sorterade efter färg, form, material osv. (Även om Filippas numera efter mitt ryck är i perfekt skick), det gör heller inget att dockornas nappflaskor ligger i soffan, på soffbordet, på golvet och i lillebrors spjälsäng. Det gör heller inget att vårat sovrum förvandlats till en stor "myshörna". Ja alltså täcken, kuddar, spjälsäng osv överallt!!
Jag känner mig väldigt harmonisk när jag sicksackar mellan pärlhalsband, spännen, vispar, dockkläder, gosedjur och böcker när jag ska förflytta mig in i köket. Det är okej liksom.

Nu spelas musik från köket, Marcus donar i källaren och jag och lillplutten gosar i soffan. Imorgon är en ny dag, ny vecka och förhoppningsvis ännu en fantastisk dag!










2014/10/25

Alla goda ting är 3.

Det känns helt otroligt. Ja, verkligen. Har jag 3 små underbara fantastiska barn nu? Ja, det har jag faktiskt. Efter första barnet känner man att "wow, har vi gjort det där liksom?!" Och tanken på att det faktiskt är 50% av en själv som finns i den där lilla kroppen är svårt att greppa.
Och känslan av att ha fått ett så perfekt barn, ja gud ja. Inför barn nummer 2 kommer vissa tankar upp, kommer vi verkligen att kunna få ett lika underbart barn till? Är det ens möjligt? Och såklart alla tankar om man kommer räcka till, ha tillräckligt med kärlek osv osv. Och det har man, och barnet är precis lika jädra underbart som det första.
Inför 3:e är man säker på att man absolut kommer att älska barnet lika mycket som dom 2 andra. Men kommer det verkligen att bli lika perfekt? Lika jäkla underbart? Och ja, minsann. Ett preciiis lika välskapt, perfekt, underbart barn till fick vi. Det är svårt att ta in. Faktiskt.

Men ja, 2 dygn senare, vi har landat lite lätt här hemma, och han är lika "lätt" som sina systrar var. (Dom blev dock mer krävande med tiden...), första natten inne på BB så sov vi i pass. Han skulle prompt sova på oss eller inte alls. Men ja, man har ju sådana galna hormoner att sömn behövs liksom inte.
Igår innan vi åkte hem (vi åkte hem så fort vi kunde) så blev det undersökning och ett klart godkänt på den. Han passade även på att kissa på barnläkaren. Konstigt nog verkade han obekymrad och fortsatte sin undersökning med kiss på händerna typ. Ja, han tänkte nog "efter att ha undersökt 3500 barn så borde jag ha lärt mig att killar kissar rakt upp". Typ så. :)

Marcus var hemma och hämtade systrarna bus, och oj vilka stora ögon som kikade in på BB för att hämta hem mamma och lillebror. Dom kollade på hans små händer, pillade på hans kind, hans små fötter och var så försiktiga. "Är han söt?" Frågade jag. "Nääe" svarade Kornelia "Han är jättegullig!!"

Sedan fick jag presenter, lillebror fick presenter och storasystrarna fick såklart också presenter. Lyckliga, nöjda och stolta åkte vi hem. Vi 3-barnsföräldrar, 2 stolta storasystrar och en nyfödd liten sovande lillebror.

Idag var det sista provtagningen, Marcus och Kornelia och lillebror begav sig till sjukhuset. Jag och Filippa begav oss för lite shopping. Jodå, man kan visst shoppa 2 dagar efter en förlossning. Så nya stövlar till Filippa, lite kläder till henne, och så lite kläder till lillebror och Kornelia också.
Blev en runda in på maxi för att handla lite mat. Och så ost, ost som jag saknat! Så ikväll blir det goda ostar framför "så mycket bättre". Och så bebissnuffsande. :)
Livet är underbart!


Inte så lätt att få en bild på 3 troll. Men här är dom. Den lilla trion. Livets mening(ar). 


2014/10/24

Ja mår jag leva!

Idag fyller jag faktiskt år. Känns som en av de bästa men konstigaste födelsedagarna någonsin.

Lillebror har ju anlänt. ☺ Klok som han är valde han att ha sin egen födelsedag. Allt gick bra och förlossningen sammanfattas en annan dag. Men det var en drömförlossning, helt klart.

Marcus har sovpass, jag sitter med en kopp kaffe och lillebror. Han vill inte vara själv så bara en av oss föräldrar kan sova åt gången.
Imorgon kommer storasystrarna in för att hämta hem oss. Och så ska ju min födelsedag då firas. I väldigt liten o enkel skala. Bara närmsta familjen.

Nehe kolla lite på tv kanske. Nästa sovpass är mitt.

2014/10/23

Tick, tack, tick, tack.

Nu klockas värkarna för fullt. Eller ja, vi är på G in nu. Väntar bara in barnvakten som vi skickade hem tidigare efter att ha varit inne på koll.
Värkarna drog igång runt 23, för att för ca 1 timma sedan bli betydligt mer intensiva och regelbundna. Hoppas innerligt att det är på riktigt och att vi får stanna.
Men med vatten som gått och 3:e barnet så bör det väl vara så. Blir galen här hemma. Ajajaj. Oh well, nu vet ni läget. Håll tummar o tår att allt går bra för oss. :)

Efter vi varit inne på kollen tidigare ikväll så passade vi på att ta en sista måltid. Glass! Lätt spytt tänkte jag! :)

Nehe, dags att vandra runt lite till känner jag.


2014/10/22

Det blir garanterat en oktoberbebis. :)

Jaha, kanske sista inlägget innan lillebror är här nu då. För nyss så började mitt vatten att sippra ut. Yääy! Aldrig blivit så glad över känslan av att ha kissat ner mig.

Marcus och tjejerna hann precis komma hem, Kornelia som går all-in i min födelsedagsvecka hade såklart paket med sig hem till mig för 3:e dagen i rad.
Vi hann sätta oss i soffan och så kände jag igen samma sak som hände med Fillan. "Oh oh". Ingen svuch, utan mer skvätt/rinnande. (Ursäkta äcklet).

Fillan kom och anföll mig samtidigt och jag ropade på Marcus, mina ord var ungefär. Du.. Jag tror att vattnet börjat droppa, ska bara på toa. Och ja, mycket riktigt. Han blev som förväntat skakig.

Ingen smärta ännu dock, så vi får väl se vad som händer. Ska passa på att äta nu med, korv med bröd och julmust fick Marcus åka ner o köpa. För just det är jag nu akutsugen på.

Så ikväll efter barnen somnat kommer mamma hit och vi åker in på kontroll. Måste tydligen det enligt förlossningen. Nåja, inga värkar så känner mig rätt så lugn i detta. Och räknar med att vara hemma lagom till Big brother startar ikväll. Kunna sova gott och åka in imorgon tidigast när barnen lämnats på förskolan.

Det enda som inte får hända är att han föds på fredag, fredag är ju min födelsedag. Och även om jag är okej med att dela så tror jag inte att han kommer uppskatta det. Nej, för det första är han född sent på året (vet själv hur pissigt det var), samt att han ska behöva dela födelsedagen med sin mamma!!

Dags att packa förlossnings och bb-väskan. Inte glömma något nu. :)

Nehe vi får se när jag återkommer. :) Tjoppsan!

2014/10/21

Vill ha!

Ja, ni är nog fler där ute som suktar efter denna kalender. Man blir aldrig för gammal för paketkalendrar. Eller hur?

Denna skulle jag absolut vilja ha.


Bara väntan.

Pust, stånk och stön. Det är tungt, tröttsamt och otåligt. Vísst, innan söndag behöver han ju inte komma. Men rätt att gnälla har man ju.

Igår var det hektiskt. Barnmorskebesök, akupunktur och så hör och häpnas. Jag tog för första gången i mitt liv influensavaccin. Varför? Jo, av helt egoistiska anledningar. 1. Vill inte ligga med influensa under förlossningen. 2. Vill inte få influensa som nyförlöst.
Så igår tog jag sticket. Kände mig lite småsjuk inatt, men sov gott efter ett par alvedon. Idag är jag som vanligt igen.

Annars händer det inte så mycket. En evig väntan, pysslande och donande hemma. Fortfarande inte skruvat ihop spjälsängen eller packat BB-väska. Men det kommer, det gör det.
Vagnen har iaf anlänt. Det är ju alltid något. :) Nästan alla bebiskläder är även upptvättade också. Bra bra.

2014/10/17

Tröttaste mamman och preggot i staden.

Jaha. Jag som brukar vara så ordningsam hade idag tagit lite fel på tiden till barnmorskan. Iofs trodde jag att det var vid 8, men det visade sig vara 8:30. Ingen skada skedd. Men sedan fick jag vänta i över 30 minuter pga datastrul. Pöh. Marcus kom senare än vanligt till jobbet och jag och tjejerna är hos mamma. Dom gjorde en hinnsvepning idag. Men dom räknar inte med att han kommer ut inom en snar framtid. Nä.. mina barn gör ju liksom inte det. Ska tillbaks nästa vecka för att kolla läget och diskutera snitt igen. Jag som hade bestämt mig för att trycka ut honom den vanliga vägen. Han är ju till och med fixerad och åt rätt håll o allt.

När Marcus slutat jobbet blir det lite babyshopping. Det är ju alltid mysigt. ☺

Resten av dagen kommer jag vila bort. Helt slut i rutan.

2014/10/13

Bullbak!

Idag har det bakats på ekvägen må jag säga. Skulle egentligen bara baka frallor till soppan. Men det sattes in ett sug efter kanelbullar också. Så då fick det bli så.
Och vi vet alla vilken tid det tar med jäsning hit o dit. Men smarrigt när det är klart. Så kanelbullar (snäckor, då jag insåg att jag inte hade bullformar hemma), och så morotsfrallor. Gott, gott.

Blir nog en bulle eller 2 till kvällens BB och PH. Japp, jag är en dokusåpa-nörd.

Varit på akupunktur idag också. Smärtsamt med ack så skönt. Fick någon boost-nål i foten idag. Så idag hade jag 11 nålar i mig. Men det är det väl värt. Ja, jag har akupunkturen att tacka för att jag ens kan stå på benen.
Och nu idag är jag redo att föda barn. Eller, han får komma när han vill. Vecka 38 (37 fulla) idag. Så nu skulle han inte räknas som prematur om han kikade ut. Men vi har lite kvar att fixa med. Typ packa väskor, sätta ihop spjälsäng och tvätta alla kläderna. Får kanske ta ett ryck imorgon i tvättstugan.

Ett tips när ni bakar bullar, ja alla vet kanske inte om det. MEN använd aldrig smält smör. Utan alltid, alltid rumstempererat. Oavsett vad som står i receptet. Gäller även vid bak av lussekatter. Så nu vet ni det. Ni kan inte misslyckas.


2014/10/12

Envisa 3 åringar.

Igår var vi på kalas. Trevligt, och trötta tjejer i bilen hem. Tröttheten höll i sig idag också. Sovmorgon för hela familjen.

I eftermiddags var vi i stan och handlade stövlar till Kornelia. Ja, det är bara stövlar som gäller. Kvittar vilka skor man köper, hon får såklart vara med och välja. Men dom ratas direkt. Stövlar ska det vara.
Så fodrade gummistövlar fick det bli idag, Jag hoppas att hon tar på sig dom imorgon. Hon är så enormt envis när det gäller allt. En sådan vilja. Ja herre.. Smart är hon också. Antar att det blir värre o värre bara. Nåja, skönt att hon vet vad hon vill iaf. :)








Alltså, man är ju fanken inte liten alltså. Nu får han gärna ta o komma ut! Imorgon räknas han som fullgången om han kommer. Även om det är 2 veckor tidigt. Men men, ska man gå efter tjejernas ankomster, eller ja, Kornelias iaf så kommer han efter beräknat datum. Så innan jul? 

2014/10/10

Fredagshäng.

Idag har Kornelia varit hemma från dagis. Hon trodde förmodligen att hon skulle få samma behandling som hon fick förra veckan när hon var hemma och var sjuk. Men icke! Då jag märker av en liten Mini-me i henne så tänker jag då inte falla för de uppenbara fällorna.

Så. Efter frukost, bokläsning och bäddning av sängar så var det dags att göra sig iordning. Ta en dammtrasa och hjälpa till. Hon på de låga nivåerna där jag inte kan ta, och jag på de högre. Nej, hon var inte nöjd. Men sånt är livet.

Efter det fick hon glatt promenera med mig. Dum idé dock då det gjorde mer ont än nytta. Men för henne var det välbehövligt. Det är ju lite enklare att ta hand om henne själv ett par timmar då hon faktiskt är självgående. Men puh så skönt det var när Marcus och Filippa kom hem.

Ikväll sitter vi som vanligt i fredagssoffan. Gottar oss med julmust och lite annat smått och gott. Ett par avsnitt av suits och fötterna i Marcus knä för lite daglig fotmassage. Tur att det inte är han som är gravid, jag hade då aldrig klarat av att massera hans fötter. Hade blivit dyrt att skicka honom på fotvård var och varannan vecka.

Bilen är hos "doktorn". Ja, vi pratar enkelt barnspråk här. Lämnades igårkväll och hämtas i helgen. Sedan är svarta faran på vägarna igen. Tills vidare håller vi tillgodo med "bonnabilen". Mammas opel. Men den duger fint. Och den var ju på verkstaden precis innan våran, så bara ett smidigt bilbyte där.
Och så fick vi veta att kostnaden för bilen blir lite lägre än vad som var befarat. Låter fint det! Passar på att koppla ur airbagen också. Vågar inte riktigt bara stänga av den då det finns en liiiiten risk att den löser ut sig.

Imorgon vankas kalas. En 3-åring som ska firas, men även en 35-åring. Det ska bli trevligt. :-)


2014/10/08

Häng i väntrummet.

Jahopp.  Så sitter man här. I brist på annat så gottar jag till det med en kexchoklad och drömmar om en storvinst.

Blir en runda på stan efteråt. vädret är ju kanon idag! ☺

Frukostdags.

Godmorgon. Klockan är förvisso snart 10. Men ändå.
Idag har jag besökt barnmorskan. Allt bra som vanligt. Lillplutt ligger rätt där inne. Huvudet neråt. ☺

Nu sitter jag i stan hemma hos min mamma och äter frukost. Tv:n o katten som sällskap.
Lillen börjar också vakna till där inne nu. Hoppas att han följer samma mönster när han kommer ut sedan.

2014/10/06

Måndag.

Så helgen är över. Hugo är hemma och mår *peppar, peppar* fortfarande bra. Nu hoppas vi att han fortsätter med det. Han äter div mediciner och kostbehandlas (som vanligt), så snart dyker väl eksemen upp igen på honom. Men ja, då får vi gå vidare med det igen.
Tydligen är det väldigt vanligt att dom får stopp snart efter katetern tagits ur. Och det kan upprepas ett par ggr. Så vi får se. Hoppas även att svaren på njurproverna kommer snart, och att det inte är njurarna som spökar på honom, Det får det bara inte vara.

I helgen har det flängts fram och tillbaks. Haft 2 sjuka barn här i fredags också. Kornelia var sjuk på torsdagen, och ja hon var riktigt dålig. Över 40 graders feber och låg bara på soffan och i våran säng. Saft i nappflaska gick bra. Men det var allt. Inget annat ville hon ha. Yrade och så hallucinerade hon nog med. Men febern gick ner under natten, och på fredagen var hon sig själv igen. Dock med extra energi.
Men då var det Filippas tur, dom ringde från förskolan, över 39 i feber. Så då fick hon komma hem och vila upp sig.
Dom är hemma bägge 2 idag också. Imorgon blir det dagis igen.

I lördags hämtade vi då Hugo, och så var vi på 60-årsfest. Runt 21 fick vi allt dra oss tillbaks. Men barnen hade hur kul som helst och hade gärna stannat längre. Dom är otroliga så. Lägger sig runt 18-18:30 här hemma, men är aldrig några problem att ha med sig på kvällen. Alltid gott humör, inget gnäll. Utan helt exemplariska.

Idag har jag varit på akupunktur, har stående tid där varje måndag fram till förlossningen, bäste stund på hela veckan!
Har haft lite onda förvärkar under helgen, och även idag. Antar att det är pga div stressmoment. Både med Hugo, och inför kommande förlossning som jag inte ens vet hur det ska bli. Snitt eller vaginalt. Jag är så ambivalent gällande det.
Idag ska jag in och göra ultraljud för att se om han vänt sig rätt eller inte. Har han inte vänt på sig så blir det snitt, nästan så jag hoppas på det så jag slipper bestämma mig.

Bilen har gått och blivit knasig också, så den ska kikas på idag, och så får vi väl lämna in den nu i veckan. Älskar när alla dyra utgifter kommer samtidigt. Då vet man att det är lugnt ett bra tag sedan. ;-)
Och att katten blir sjuk strax innan man ska föda barn är ju numera en tradition här hemma. Hugo, han med den bäste tajmingen! :)

Nehe, snart dags för att käka lyxlunch. Stekt falukorv och snabbmakaroner. Det  ni! :-D






2014/10/01

Lille Hugo.

Imorse kom Marcus in i sovrummet "Jag är orolig för Hugo, han bara ligger på golvet och har kräkts blod". Upp direkt, ringde mamma som kom och tog barnen till dagis. In med Hugo i bilen och åkte till djursjukhuset. Fick komma in direkt, och efter 2 minuter så fick han bäras in på operation.
Hans urinblåsa var svullen, vilket betyder att det var stopp i kisseriet. Vi märkte igår att han tvättade väldigt mycket. Men han åt, drack och skötte sina toabesök, så vi sa att vi kollar hur det är imorgon (idag) och åker in med honom om han fortsätter.

Efter många långa timmar ringde dom och sa att operationen gått bra, värdena var bättre, hans temp var normal, men han hade fortfarande problem med kisseriet. Dock var hans tillstånd inte livshotande längre. En liten lättnad.
Dom opererade in en kateter och så går han på lugnande, smärtstillande, vätskedropp och antibiotika. Han kommer bli bra för detta. Men då dom inte hittade stenar, grus eller kristaller vilket brukar vara den vanligaste orsaken till urinstopp så vill dom ta prover så det inte är njurarna som orsakat detta. En inflammation var det ivf. Hoppas att det "bara" är så enkelt.
Men stackars, stackars lille Hugo. Tänk så ont. ;( Man känner sig som världens sämsta som inte åkte in igårkväll. Men tur att vi var hemma och kunde åka in idag. Efter ungefär 1½ dygn så brukar det vara kört. Usch ja.
Veterinären nämnde aldrig avlivning som ett alternativ, vilket kändes positivt redan imorse. Då dom ibland tar upp det när dom vet att utgången kanske inte är så positiv. Det enda var kostnaden. Mellan 20-30 000:- Billigt! Men ja, kosta vad det kosta vill. Har man skaffat katt har man ett ansvar att ta hand om dom också. Även när dom blir sjuka. Nu är såklart Hugo försäkrad vilket gör att våran kostnad inte kommer upp i några 20-30 000:- Men oavsett så ska ekonomin aldrig, aldrig vara anledningen till att man fattar ett beslut om avlivning. Vad trodde hon? Att han hellre skulle få dö? Näe, inte Hugo inte.

Nåja, nu stannar han några dagar på sjukan och förhoppningsvis så slipper han amputera snorren, eller sövas fler ggr och kanske, kanske kan dom ta bort katetern imorgonkväll så vi kan hämta honom på fredag. Kornelia saknar honom något så oerhört. Hon gav dom andra 2 katterna en svartvit gosekatt som skulle vara Hugo medans han är på sjukhus. Gulle hon. :)