2015/07/18

Rabarberpaj med kardemumma.

Underbart god rabarberpaj.



Ugn: 225 grader.


3-5 dl tunt skurna rabarber.
1½ + 1 dl strösocker.
1 dl ströbröd.
150 g smör.
4 dl havregryn.
1 dl vetemjöl.
2 tsk stött kardemumma, eller öka på mängden till ca 1 msk kardemumma om ni har den färdig malna.


Skölj och rensa rabarberna. Skär i tunna skivor. Smöra in en form och i med rabarbern.
Blanda 1½ dl strösocker, 1 dl ströbröd och kardemumman. Sedan tjoffsas det ihop med rabarberna.

Blanda sedan havregryn, 1 dl socker, vetemjölet och klicka i smör och blanda ihop tills det är färdigt.
Lägg på det på rabarberblandningen. In i ugnen i ca 20 minuter. Börja ha lite koll efter 15 minuter så ser du när det är klart.

Vi serverade vaniljvisp samt vispgrädde. Smaksak såklart. Vaniljglass är ju smaskigt till också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar