2015/01/31

Fun day!

Toppendag med mina tjejer på Leos. Kusinen och mormor rastades också av.
Nu övar jag rödvinet i soffan. Allergitablett intagen, så nu får vi se.

 

2015/01/25

Godisstund.

Ja, nu äts det godis vill jag lova! Underbara skittles. Köpte en påse igår, och det är ju tur att man är så sparsam.

Marcus frostar av frysen, Nils gungar på i babysittern. Otroligt hur stor denna lilla pojke redan är. Sjukt fort går det. Poff säger det och så fyller dom snart 4. Och Lilla Fillan blir snart 2. 2 år! Vad hände? Och framförallt, när hände det?


Dom blå är godast.

2015/01/24

Härligaste tiden.

Är just denna. Älskade barn!

Tjejshopping!

Ja idag var det dags igen. Försöker få till det någon gång i månaden. Bussen, fika, shopping, lunch, mer shopping och bara en massa härligt prat.

Idag var det även premiär för Kornelia att få gå till frisören. Var hon förväntasfull eller vad? Det var riktigt stort för henne. Helt fantastisk frisör. Behandlade henne precis som en vuxen. Fast på ett barnsnivå. Hon blev riktigt ompysslad och njöt varje sekund.
Att hon fick flertalet komplimanger under dagen för sitt fina hår fick henne att växa flera meter. En helnöjd tjej. Och en lycklig frisör som fått en ny stamkund. ☺

Sedan handlades kläder, böcker, och ryggsäck, vattenflaska och lunchbox i temat frost. Ja en av böckerna var också frost. Hennes favorit är Anna. Dom flesta föredrar ju Elsa. Men här är det Anna som gäller.
Även Filippa och Nils fick lite grejer såklart. Kornelia älskar att ge bort presenter.
 
Nu ska vi äta mat, kolla film, natta barn och sedan blir det soffan.

2015/01/19

Ut i snön!

Ja, man måste ju passa på medans snö finns. Efter att vi ätit frukost och gjort oss iordning så begav vi oss ut. Först till affären för att handla fågelmat och ett nytt tuggummi till Kornelia (hon råkade tappa sitt igår) så hade ju lovat att idag skulle vi köpa ett nytt.
Köpte fika också så vi kunde fika i lekstugan. På väg till affären var jag och Kornelia Dora. Filippa och Nils fick vara Bootz.
Vi tog oss över trollbron.. Över krokodilfloden, genom brevlådorna.. Ja vi nådde vårat mål! Tar ju sin lilla stund att ta sig till och från affären med en liten upptäckare.

Snögubbe, fika, fågelmatning och sedan gick vi in. Filippa och Nils sov i nästan 3 timmar, så då var det lugnt o skönt.

Ikväll tog jag och Kornelia pulkan och gick ut. Ficklampan fick följa med också. Det var ju mörkt. Kornelia sittandes i pulkan, och jag som en häst framför. Ett par snölyktor på framsidan fixade vi också till. Får se om dom blir nersparkade imorgon.

Nu är Marcus och Nils ute på promenad, tjejerna sover sedan 1 timma tillbaks och jag kollar farmen. Lika dåligt som vanligt, men ändå. :)

Imorgon blir det dagis för tjejerna och promenad för mig och Nils! :)




2015/01/17

Lördag.

Nyss hemkomna. Mätta och belåtna. Har även övat mig inför vuxenvärlden. Rödvin. Det är inte så att jag inte tycker om det, för det gör jag. Problemet är att jag inte tål alla sorter. Och nu är det dags för mig att kartlägga vilka jag kan dricka. Eller ja, vilka druvor jag tål.
Kvällens 2 sorter funkade fint. Så dom får jag lägga till på listan.

Barnen är i säng och det blir lite tv och kaffe innan vi också kryper ner.

2015/01/16

Fredagskväll. :)

Sitter och försöker pilla bort chiafröna ur tänderna. Värre än hallonkärnor. Och än värre blir det när man ätit dom med hallon. Nåväl, nyttigt sägs det. Och jag inbillar mig att jag känner mig piggare. Men jag besitter ju den där januarienergin, så kan förväxlas.

Ikväll käkade vi lasagne och så rundade vi av med popcorn och frost. Kornelias favoritfilm. Efter att tjejerna lagt sig så hördes små ljusa toner sjunga "let it gooooo". Underbara unge! :)

Just nu är vi alla friska i hemmet, vilket är väldigt skönt. För det har vi inte varit på ca 2 månader. Njuter som tusan av detta.

Idag var vi alla lediga, eller ja, Marcus fick jobba på. Men vi andra. Härlig hemmafredag med promenad till affären, fika med mormor och bus och lek.

Nu blir det film för oss vuxna.


Ursäkta mitt skavda nagellack. Ska genast, vilken dag som helst åtgärda detta. När tid finnes mao. :)

2015/01/15

Januarienergi!

Fler? Vet inte om jag är den enda på denna planet, men varje gång när julen är över och förbi och livet återgår till det normala så fylls jag med energi.
På samma sätt som man sjunker in i någon dvala i november så kryper jag fram i januari. Någon som känner igen sig?

Tulpaner, semlor, nytt år och massor av energi.

Idag har jag bytt ut tulpanerna här hemma, några semlor fanns inte i affären, så det får vänta tills en annan dag.
Men lamporna är på plats i fönstren, och spotify är faktiskt installerat på datorn numera (igen).


2015/01/08

Hallå vardag!

Tidiga mornar, 3 barn, förskola, overaller, regnkläder, grus i hallen, skrubbsår i händerna, rinnande näsor, och mammans kalla fötter.

Ja, är inte vintern härlig? Okej, igår var det faktiskt snö här. Och som den goda moder jag är så klädde vi på oss och begav oss ut i snön för att avverka alla former av snöaktiviteter på mindre än 2 timmar.
Det byggdes snögubbe, snöbollar, skottades snö, åkte pulka och gjordes snöänglar. Och tur var väl det, 4-5 timmar senare hade snögubben tappat huvudet, och strax innan vi gick o la oss så hade halva kroppen trillat bort också.
Imorse låg en hög med snö, en gömd morot och en lila mössa kvar som minne av tjejernas första snögubbe. Ett sorgligt ögonblick för oss alla.
För vi hade offrat varma torra händer och en viss frustration för att få till den där snögubben. Men Kornelia fann råd! "Vi kan sparka på honom så blir det snö på mer ställen!!" Sagt och gjort, det som för mindre än 1 dygn sedan var den mest ömtålige lille snögubbe blev totalkrossad av 2 av dess skapare.

Nu väntar vi hem Marcus, vi är hungriga och han levererar mat från spice and rice (stavas?) idag.

Ber om ursäkt för mina urkassa uppdateringar, vi får se om jag tar mig i kragen och avsätter tid lite mer regelbundet eller ej.